Prinskandidaten
Wie oh wie wordt Prins van de Dijkvelders seizoen 2017/2018?
 
HINTS:
1.  'T is helemoal rond
2.   Hij kan het dragen
3.   Hij houdt van een dansje
 
 
Goeiendag Zottendaelers.
Mijn naam is Davey Vogel, 26 jaar en geboren en getogen in het mooie Ewijk. Lid van de carnavalsgroep Vers Tapschuum, waar we vorig jaar de 2e plaats mee hebben gehaald in de mooie optocht in Zottendael.
Verder ben ik te vinden bij de voetbalclub, waar ik in het 2e elftal speel, wat vrijwilligerswerk doe en graag een biertje drink in de kantine. Ook ben ik regelmatig in de kroeg of in de stad te vinden om ‘s avonds gezellig een drankje te doen.
Dit jaar is het thema disco en eigenlijk ligt het er al te dik bovenop, want dit thema past uitstekend bij mij. Als koning van de muziek (zoals ik door vele word genoemd) ken ik natuurlijk alle disco hits uit mijn hoofd. Het zal dan ook geen verrassing meer zijn dat jullie mij als Boney M of een van de Jackson 5 onthuld zien worden als prins van Zottendael. Maar, het favoriete nummer wat ik heb uitgekozen is September van Earth, Wind & Fire. Waarom dit nummer? Ik kan daar op dit moment nog niet te veel over zeggen. Het enige wat ik kan zeggen is dat het in januari allemaal duidelijk zal worden! Want deze jongen staat voor de 3e keer op de lijst, en driemaal is scheepsrecht. Tot bij de pronkzitting!
3 maal alaaf van prins Davey d’n Urste!
 
Mijn naam is Fenk van Stiphout .
Ik ben 55 jaar, getrouwd met Ingrid Willemsen (dochter van Sjef Willemsen  en Thea Reuvers ) en we hebben 2 zoons  Sjors en Gijs . Ik werk  bij  Huuskes  in Beuningen. Daarnaast ben ik de voorzitter van zwembad de Tuimelaar waar ik met nog meer geweldige vrijwilligers met veel plezier het zwembad run. Ook begeleid ik mijn zoon met zijn voetbalteam ! Hobby’s zijn : mijn vijver met Koi’s , motorrijden en veel ouwehoeren!  Zoals de meeste weten is niks mij te gek ! 
Groetjes Fenk
 
Beste Zottendaelers,
Het is weer zover. Wie o wie wordt in dit Discojaar de prins van Ewijk.
Ook dit jaar ben ik weer 1 van de kandidaten. Een uitgebreide introductie heb ik voorgaande keren reeds gegeven. Daarin zijn mijn hobby’s, interesses en woonomgeving niet veranderd; ik woon nog steeds op een fijne plek in het Ewijkse samen met partner Jeroen, rij motor en hou van sporten muziek en vrienden om me heen. In mijn werk heb ik een enorme switch gemaakt. Inmiddels heb ik mijn commerciële loopbaan verruild voor een baan als woonbegeleider.
‘Prins worden’ staat nog steeds op het verlanglijstje en het zou toch mooi zijn als dat nu eens zou gaan gebeuren. Iedereen moet de kans kunnen krijgen om Prins te worden en ik wil die kans wel grijpen. Het thema dit jaar is Let’s go Disco. Laat dit nou precies mijn uitgaansperiode geweest zijn.  Dus ik zeg: Voetjes van de vloer en party.  Voor diegene die mijn introductie gemist hebben vorige keren……… Ik ben Fred Hopmans woon 3 x 11 jaar in Ewijk ben 5 x 11 jaar en stel me 11-11 aan jullie voor.  Ik ben er klaar voor!
Laten we er met z’n allen weer een leuk feest van maken.
Iedereen een hele fijne carnaval.
Alaaf, alaaf, alaaf.
Wie o wie,
Dames en Heren, jongens en meisjes, narren en narrinnen, wie o wie zal dit jaar regeren als Prins der Dijkvelders? U kunt stoppen met gissen want het is overduidelijk, dit jaar zal mijn jaar zijn. Het jaar van Prins Scoop dun Urste. Na jaren van voorbereiding, moet het dit jaar mijn jaar worden. Ik ben er helemaal klaar voor. Met het thema DISCO zal ik en mijn geweldig team voorop gaan in het carnaval. De voorbereidingen zijn in volle gang, de glitterballen zijn gepoetst, de broekspijpen zijn verbreed en de danspasjes geoefend. Het belooft een mooi feest te worden met een geweldige onthulling, waarin ik en mijn team U zal verrassen. Ik hoop U allen te mogen begroeten tijdens de pronkzitting van de Dijkvelders waarin ik onthuld zal worden. Tot dan.
Alaaf, alaaf, alaaf Prins Scoop dun Urste
 
 
Hallo Zottendaelers.
Ik wil mijn even voorstellen! Ik ben tenslotte un neije op deze lijst. De Naam is Twan van Beuningen. Deze naam kreeg ik z’n beetje 24 jaar geleden. Ons pap en mam zullen de meeste wel kennen, die van de spar. Inmiddels is die verdwenen uit ons mooie dorp en werk ik bij de Bruintechniek als commercieel medewerker.  Gullie zult wel denken waarom er z’n jong menneke op de prinsenlijst staat. Nou eigenlijk heel simpel!  Er zijn al genoeg ouwe geweest, tijd vur een jong iemand die met de scepter zwaait! In 2006 was ik jeugd adjudant!  Het thema disco slaat volledig op mij als de DJ van Ewijk. En ik weet ondertussen, na wat jaartjes lid bij de Dijkvelders, hoe je carnaval moet vieren!
Het lijkt mij nu wel duidelijk wie de neije prins van de Dijkvelders wordt.
Ik hoop jullie allen te zien bij mijn onthulling op 13 Januari, en van mijn (nog) jeugdige collega op 14 januari.
Bij deze bent u alvast van harte uitgenodigd op mijn prinsenreceptie 21 Januari.
3x Alaaf, Prins Twan d’n Twidde
Beste Zottendalers ,
Ik ben Kees Verwaaijen geboren te Bergharen en al ruim 13 jaar wonende te Ewijk. Samen met Carola en mijn 2 dochters Noor en Lucy wonen wij op de Hoorn 2.  Momenteel ben ik werkzaam bij Royal Smit transformatoren als ass. wikkellaar. Mijn hobby's zijn natuurlijk carnaval vieren en daarbij het bouwen van een wagen samen met mijn vriend Robert Loermans van "CV De Loaters" . Wat ik graag volg is de Formule 1 , en aankomend seizoen ga ik ook een start maken met autocross .
Wat ik ook graag doe is met mijn gezin naar de camping met onze caravan .  Wat mij een goede prins maakt is dat ik van carnaval een groot feest zal maken voor jong en oud en groot en klein ongeacht welk thema het zal zijn.
groeten en alaaf Kees Verwaaijen
Hallo,
Ik zal mezelf even voorstellen ik ben Pieter Jansen, geboren in de Vordingstraat in Ewijk. Voor de oud Ewijkenaren onder ons beter bekend als ‘de zoon van Piet van Zus!!!! Ik ben 47 jaar oud en getrouwd met Angela, ik heb een dochter Pleun (14 jaar oud) en een zoon Duuk (13 jaar oud) en ben nog steeds woonachtig in de Vordingstraat. Ik ben werkzaam bij Berko compressoren Wijchen als servicemonteur. Ook ben ik  lid van Buurtvereniging de Veldhazen. Van kinds af aan ook altijd met carnaval bezig geweest vroeger meegelopen met de Polderschuipers en later zelf ook wagens gebouwd met de vriendengroep ‘t Achterend. Ik hou van gezelligheid en op z’n tijd een feestje,  daarom is het thema disco dit jaar mij op het lijf geschreven, want ik, Prins Pieter, laat heel Ewijk de heupen bewegen.
Groetjes Pieter Jansen
Ik wil me graag even voorstellen,  ik ben Robert Loermans, geboren en getogen in Ewijk. Ik ben geboren aan de dijk 21 Ewijk .
Zoon van John Loermans en Hilly stevens van Heumen en heb een zus Miriam. Ik woon in Ewijk op de Cornet.
Mijn werk is timmerman bij firma Jacobs in Ewijk. Hobby,s zijn autocross en sporten bij House of boxing in Beuningen. Op het moment van schrijven, ben ik single. 
Waarom ik een goede prins carnaval zou zijn?
Dat is omdat ik  een echte carnavalsvierder ben van huis uit.  Ik hou van gezelligheid en het lijkt me een eer om te regeren tijden het Ewijkse carnaval in ZOTTENDAEL. Daarnaast hou ik ervan om  met alle Zottendaelers er 1 groot feest van te maken .
3x Alaaf en tot gauw!
 
 
Hierbij zal ik mij even voorstellen:
Ik ben Theo Kouwenberg, getrouwd met Cindy en heb 2 kinderen Iris en Rik.
Ik ben werkzaam bij Sanadome in Nijmegen bij de technische dienst.
Verder zit ik bij carnavalsvereniging Ewijk 13.
Misschien ben ik wel jullie nieuwe prins ??
Alaaf, alaaf, alaaf !!
Beste Zottendaelers,
Mijn naam is Willem Hock, ex-adjudant van Prins Marcel en zoon van oud Prins Anton en Jolanda Hock. Opgegroeid in een familie waar carnaval een vaste prik is en mij met de paplepel is ingegoten. Ik ben 26 jaar en samen met Anne Gerrits woonachtig op de Gildcamp in Ewijk. Op dit moment ben ik werkzaam als buurtsportcoach bij de gemeente Nijmegen. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk actief als speler en trainer bij vv Ewijk. Verder hou ik van een lekker biertje in het bijzijn van vrienden.
Met het thema DISCO tijdens carnaval 2017 zet deze prins de hele tent op zijn kop!
That’s the way i like it!
3x Alaaf!
 
 
Beste Zottendaelers,
Mijn naam is Wouter Vossen, ben 28 jaar oud en woon inmiddels samen met Lotte op het Atrium. In de weekenden ga ik graag een biertje drinken, vlag ik bij Ewijk 5 en ga af en toe een stukje wielrennen.
Met de vriendengroep Vers Tapschuum zijn we vorig jaar volledig terecht op de 2e plaats geëindigd in de categorie praalwagens in de optocht der optochten. Voor de vierde keer sta ik nu alweer op de prinsenlijst dus hoort, hoort en zegt het voort dit stukje gaat over de nieuwe prins van Zottendael!  Het thema van dit jaar is Disco dus Heaven must be missing an angel omdat de Dijkvelders are looking for some hot stuff deze carnaval. Vaak word ik verward met Boney M en ook daarom ben ik de perfecte kandidaat. Het zou te veel voor de hand liggen om het prinsenlied By the rivers of Zottendael te noemen maar over het prinsenlied heb ik al een ander goed idee. Want vanaf jaren 70 en 80, toen ik alle discotheken al af ging, was het nummer Relight my fire van Dan Hartman al me favoriete nummer! Ik ben daarom al een toepassende tekst aan het bedenken op dit prachtige nummer.   Zoals jullie kunnen lezen is de conclusie dat I was made for loving you Carnaval. Ik zeg Ooh, la, la, la, let’s go dancing en Going loco down in Acapulco of te wel in de tent bij De Ouwe Deeg.  Beste Village people van Zottendael ik zie jullie allemaal op de pronkzitting!
3x Alaaaf,
Prins Wouter D’n Urste