Uitslag optocht
 
 
Carnavalsoptocht 2017:
Net als andere jaren trok ook in 2017 weer een geweldig mooie optocht door ons dorp Ewijk. Prachtige uitgedoste Praalwagens, Groepen, Individuele, uitgevoerd door jong en oud deden met de optocht mee.
 
Bij de categorie praalwagens 16+ wist "D'n Broave Hendrik" op overtuigende wijze voor de tweede achtereenvolgende keer winnaar te worden met als onderwerp “De Romeinen op de Keizershoeve wisten het al, in Ewijk vier je carnaval". In deze categorie deden naast D'n Broave Hendrik  ook Op ’t Nippertje, CV 't Wurm Nie, de Veldhazen en CV Tapschuum mee met prachtige uitgedoste wagens. Wie zal het dit seizoen lukken om met de eer te gaan strijken?
 
In de categorie loopgroepen 16+ was de eerste plaats voor de vierde achtereenvolgende keer voor "De Promillekes" met als thema “Carnaval wordt dit jaar een dolle bull!!”. Naast "De Promillekes"  deden ook, Familie de Jager, Ewijk 13, Stamgasth, Tap&Co, De Doorzakkers, De Wijze familie uit 't Oosten, De Kielekes, De Bertgirls, Euwicks Hoop, Erik, Johnny & Zonen en Tul-Band mee met prachtige uitgedoste loopgroepen. We hopen natuurlijk dat hun carnavalsbloed weer gaat bruisen en dat ze ook weer mee gaan doen in de optocht 2018.
 
Onder de categorie individuele 16+ ging Duo Loo met het onderwerp “Anders doet er geen hond mee!” met de eer strijken. Naast de Duo Loo deden ook de Laoters en 61+62 mee in deze categorie. Het zou leuk zijn als ze dit jaar allemaal ook weer van de partij zijn.
 
Bij de categorie Praalwagens 16- werden we aangenaam verrast door de “CV De Bende van Vens” die in deze categorie voor het tweede achtereenvolgende jaar met eer ging strijken. Dit jaar met als thema "1000 en n nachten zonder slaap". Wij rekenen ook in 2018 weer op jullie!
 
In de categorie loopgroepen 16- telden we ook in 2016 wr een hoge opkomst. De Zotjes met als thema " Wij hebben de Fakir tot leven gebracht. ", ging dit keer met de eerste prijs aan de. De Zotjes werden in deze categorie vergezeld door; Big Six, De Zotte Maoten, Schobbejakken, 1001 Nachtrust en de Mafkikkers. Wij rekenen ook in 2018 weer op jullie!
Al met al was het een fleurige optocht. Mede dankzij de deelnemers van het afgelopen seizoen en het aantal positieve reacties die wij als carnavalsvereniging “De Dijkvelders” hebben ontvangen rekenen wij dit jaar op meer deelname. Dus;
LAAT JE CARNAVALSBLOED BRUISEN EN GEEF JE HIER OP VOOR DE OPTOCHT VAN 2018!